Din grădină la uzină” este un traseu menit să arate cosmopolitanismul sectorului 6 și, în cadrul acestui proiect desfășurat sub egida Asociației Turism Istoric și a partenerilor, să redea românilor o imagine aproape complet uitată despre frumusețea autohtonă a unei zone predominant specializată funcțional.

Frumosul și Adevărul. Două valori care stau la fundamentul artelor. Două valori puse la temelia democrației. Dar atât Adevărul, cât și Frumosul nu stau pe loc. Adevărul și Frumosul se transformă…  pentru că ei sunt acei Feți Frumoși care se dau de trei ori peste cap și se reinventează…. Sunt acei temerari care întotdeauna vor fi gătiți să ia totul de la capăt.

Adevărul și Frumosul sunt acei exploratori care vor parcurge istoria de astăzi până la momentul ei de început, doar pentru a reveni în mijlocul nostru și a ne spune o Poveste meșteșugită cu grijă și pasiune. Adevărul și Frumosul, croșetati de Voroavă în Poveste, au ajuns la noi. Iar noi, echipa Tinerilor Voluntari Pentru Patrimoniu Sector 6, vă invităm sâmbătă, 9 Septemvre 2017, ora 11:00 a dimineții, la un tur pietonal ghidat prin sectorul 6 pentru a redescoperi Povestea revelată despre antemergătorii noștri și locațiile pe unde trecem zoriți în fiecare zi. Frumosul și Adevărul veghează asupra îndeletnicirii noastre întru a le depăna povestea pe mai departe.