În spatele blocurilor de pe Bulevardul Națiunile Unite se află un monument istoric uitat (cod B-II-m-B-19830). Nepăsarea autorităților și lipsa unei identități culturale urbane au condus la ruinarea aproape completă a lui. Monumentul este in patrimoniul statului român, dar din cauza situației sale, diversele autorități locale îl pasează între ele.

Este vorba de Casa Grigore Florescu, situată vizavi de biserica Sf. Apostoli, pe strada Vânători nr. 4. Bucățile de ziduri și câteva ferestre boltite sunt tot ce a mai rămas din casa lui Grigore, fiul cel mare al vel logofătului Iordache Florescu, aflată în planul Borroczyn din 1846. Monumentul face parte din fosta mahala Mihai Vodă, mare parte demolată odată cu întreg cartierul Uranus.

Grigore Florescu, născut în 1813, a slujit ca magistrat la Curtea de Apel, ca pitar, apoi ca președinte al Tribunalului Dâmbovița. El s-a alăturat împreună cu frații săi Iancu, Costache și Dumitrache, societății secrete „Frăția”, fondată de Nicolae Bălcescu, Christian Tell şi Ion Ghica, și care ținea întâlniri conspirative în casa bătrânească a Floreștilor. Grigore Florescu s-a stins din viață în 1890, și a fost îngropat, ca și ceilalți Florești, la Mânăstirea Țigănești, ctitoria familiei.

Întrucât este un monument istoric cu o poveste ale cărei detalii apar de la o cercetare la alta, ruina de astăzi așteaptă să fie pusă în valoare sau măcar făcută cunoscută trecătorilor.