Sectorul 6 este o hronică plină de istorie a românilor și, în special, a bucurescenilor. Dar multe file din acest valorors pergament au fost tăinuite de negura vremurilor sau lepădate din memoria oamenilor. Echipa Tinerilor Voluntari Pentru Patrimoniu Sector 6 are deosebita onoare și plăcere de a vă invita sâmbătă, 9 Septemvre 2017, ora 11:00 a dimineții, la un tur pietonal ghidat prin sectorul 6 pentru a redescoperi istorii mai mult sau mai puțin cunoscute despre antemergătorii noștri și locațiile pe unde trecem zoriți în fiecare zi, ignorându-le pledoaria de a le depăna povestea.

„Din grădină la uzină” este un traseu menit să arate cosmopolitanismul sectorului 6 și, în cadrul acestui proiect desfășurat sub egida Asociației Turism Istoric și a partenerilor, să redea românilor o imagine aproape complet uitată despre frumusețea autohtonă a unei zone predominant specializată funcțional.

De ce Sectorul 6?

Sectorul 6 este cunoscut celor care îi calcă pragul prin rolurile sale funcționale, prin parcurile de afaceri, platformele comerciale sau militare, sau prin poveștile din perioada celei de-a doua jumătăți a secolului al XX-lea, istorii dintr-un timp recent rămase amintire datorită efectelor conjuncturilor economico-politice. Dar câte persoane cunosc cu adevărat istoria și semnificația sectorului 6? Câți oameni s-au oprit oleacă în fața unui stabiliment sau a unui monument din sectorul 6 și s-au întrebat: „ce este aici?”, „ce a fost înainte?”, „care este povestea din spatele a ceea ce văd?”. Sectorul 6 este o hronică a cosmopolitanismului, ale cărei pergamente așteaptă cuminți să fie revelate, citite, descifrate și împărtășite de noi toți.

Obiectivul nostru?

Scopul proiectului de față este revelarea acestor istorii și povești aproape uitate și valorificarea patrimoniului românesc existent prin dezvoltarea unei infrastructuri cultural-turistice viabile. De asemenea, ne propunem ca printr-o abordare duală (documentare și divertisment) să creăm o experiență unică în prezentarea patrimoniului sectorului 6. Întru demersul nostru avem speranța că vom redefini identitar imaginea Bucureștiului și a sectorului 6.

Avantajul vostru?

Primul avantaj pe care alții vi-l vor spune este costul gratuit al acestui tur. Noi nu o vom face, deoarece principalul avantaj pe care îl aveți este povestea, această metanarațiune „din grădină la uzină” care vă poartă, aidoma basmelor din „1001 de nopți”, într-o lume aparte, pe alocuri uitată, cu sute de povești tăinuite sub ivărul cuvântului. Spusă la ombra unei dimineți din luna lui Răpciune, în compania tinerilor voluntari, turul nostru devine o aventură inedită și plină de surprize. În final, nu ne rămâne decât să vă spunem că la acest tur participarea este gratuită, să vă mulțumim pentru atenția dumneavoastră și să vă anunțăm că vă așteptăm cu drag.