Mobius Gallery se află în București, sectorul 2, pe strada Dumbrava Roșie pe o suprafață de 55 mp și 14 m lungime. Ca punct de reper, aceasta este amplasată aproape de Ambasada Austriei.

Autor Ghersin Jasmine

Înainte de a vorbi despre clădirea în sine, vom arunca o mica privire asupra străzii Dumbrava Roșie. Apărută pe harta Bucureștiului în anul 1893, această arteră se numea pe la 1911 Strada Nouă, primind actualul nume câțiva ani mai târziu. Funfact: Pe strada Dumbrava Roșie își construiseră reședințele principalele Doamne de Onoare ale Reginei Maria.

Clădirea pe care a ocupat-o Galeria de Artă Contemporană Mobius a fost construită la sfârșitul secolului al XIX-lea, deci în epoca modernă. Clădirea a fost construita in stil eclectic, stil ce se întâlnește de mai multe ori pe lungimea străzii. Din păcate clădirea nu a fost întreținută cum trebuie și a ajuns în paragină, dar a fost reabilitată de inițiatorii galeriei de arte.

Inițiată de Mira Burke şi Roxana Gamarţ ca o punte de dialog între artiști și curatori, atât din România, cât și din Europa de Est, Mobius Gallery atrage atenția publicului asupra scenei efervescente pe care o creează arta și moștenirea culturală pe care ne-o lasă în urmă.

Oamenii din afara artei se pot bucura de conferințe și  întâlniri cu artiștii și așa pot împărtăși experiențele lor în meșteșugul artei pentru ca operele acestora sa fie înțelese adecvat. Spațiul deschis, dar intim, minimalist, a susținut artiști autohtoni precum Roman Tolici, Lea Rasovszky, Andrei Gamart, Eugen Rădescu, dar și din sfera internaţională, precum Anna Kohodorkovskaya, Tara von Neudorf și Sandor Szasz.