Biserica se afla in vecinătatea parcului Gradina Icoanei, la intersecția străzilor  Arthur Verona si Alexandru Xenopol. Biserica aparține de Dioceza  Europei, mai exact in subordinea a Arhidiaconului pentru Europa Centrală, cu sediul la Viena, fiind singurul lăcaș de cult anglican din București.

Autor: Matei Florin

Clădirea în sine nu este una foarte mare, elementul impunător fiind turnul așezat central care măsoară o înălțime de 11 m, intrarea făcându-se la baza acestuia. Sala și corul sunt unite într-o singură încăpere dreptunghiulară și sunt acoperite cu o boltă poligonală, în timp ce orga, nelipsită în astfel de biserici, este amplasată într-o nișă. Pe pereți sunt amplasate tablouri ce reprezintă scene religioase. La exterior, fațadele clădirii sunt din cărămidă roșie ,iar ferestrele au ancadramente de piatra.

Un scurt istoric al clădirii

In anul 1900 Sir John Kennedy, ambasadorul Marii Britanii la București, a obținut cu titlu gratuit terenul pe care se află în prezent biserica, teren care aparține și acum Marii Britanii. Regina Maria a României, nepoată a reginei Victoria a Regatului Unit a sprijinit ridicarea bisericii, comandând proiectul arhitectului Victor Ștefănescu, care a abordat un stil neogotic victorian de sorginte elizabetană. Deși lucrările s-au terminat în 1914, din cauza Primului Război Mondial nu a putut fi produs și adus mobilierul comandat în Anglia, astfel că biserica nu a putut fi folosită. După terminarea războiului, cu ajutorul donațiilor episcopului de Gibraltar și ale reginei Maria, construcția a fost finisată și dotată cu orgă și mobilier comandate în Marea Britanie. Prima slujbă în noua biserică s-a ținut abia în ziua de Paști a anului 1922. De atunci, în biserică s-au ținut slujbe în mod constantinclusiv căsătorii și botezuri.

În iunie 2008 a fost inaugurată în fața bisericii o fântână  în centrul căreia se află o sculptură. Ansamblu se numește „Fântâna Maternității” și înfățișează o femeie gravidă ținându-l în brațe pe Sfântul Gheorghe copil, ucigând balaurul.

Între iunie 2009 și mai 2010 a fost executat proiectul Pieței Bisericii Anglicane, prin închiderea străzii Pictor Verona de la intersecția cu strada Dionisie Lupu până la intrarea în Grădina Icoanei. Spațiul creat astfel are ca element central Biserica Anglicană și este o zonă pietonală.