Primul Război Mondial, supranumit și Marele Război, este prilej atât de bucurie, cât și de tristețe, pentru poporul român.

Intrată în război împotriva voinței inimii Regelui Carol I, pe care această decizie l-a ucis de tristețe, România și-a căpătat la sfârșitul conflictului renumele de „Mare”, prin alipirea tuturor teritoriilor sale la patra-mamă. A urmat epoca sa de glorie, cunoscută astăzi drept perioada interbelică.

În urma luptelor de la Mărăști, Mărășești și Oituz, în urma Bătăliei pentru București și a tuturor sacrificiilor Armatei Române au rămas numeroase mărturii. Multe dintre acestea se află în capitală și trebuie doar să privim puțin mai atent pe unde pășim ca să le descifrăm povestea.

Cu acest tur ghidat vă propunem o plimbare prin vestul Bucureștiului, pe lângă câteva dintre monumentele ridicate pentru ca generațiile viitoare să nu uite trecutul.

Deși poate nu ne-am gândit la asta, „generațiile viitoare” suntem noi și trebuie, la rândul nostru, să predăm ștafeta amintirilor, lucru pe care îl putem face numai prin povești.

Vă așteptăm să ne ascultați poveștile și să le transmiteți mai departe!