Echipa Tineri Voluntari Pentru Patrimoniu Românesc vă invită duminică, 16.09. 2018, la ora 17:00, pe Aleea Dealul Mitropoliei nr 19, la intrarea în Ansamblul Patriarhal (punct de reper – Clopotniţa din Dealul Patriarhiei) într-un tur pietonal de 1 oră şi 40 de minute pentru a afla tainele vieţii de zi cu zi a bucureştenilor aflaţi sub ocupaţia trupelor Puterilor Centrale.

De ce un tur despre traiul românilor sub robia Puterilor Centrale?

Din sentimentul de profundă gratitudine pentru întreaga națiune română care a dus la desăvârșirea unității sale național-statale. Sacrificiile îndurate de poporul român  în timpul Primului Război Mondial  ne-a determinat să ne întreptăm atenția asupra aspectelor ingrate ale războiului: nedreptăți suportate de categorii defavorizate din Bucureștiul ocupat de dușmani în urma spolirii avuțiilor țării, abuzuri și umilințe suportate de ostașii români căzuți în prizonierat.

Ce ne propunem?

Ne dorim să facem cunoscute câteva mărturii inedite, jurnale şi memorii care reflectă amprenta ocupanților Puterilor Centrale asupra vieții cotidiene bucureștene

Ce beneficii aveți?

  • Plimbare într-un mod organizat.
  • Aflarea unor informații care aduc un plus de valoare culturii personale.
  • Fără investiții financiare din partea dumneavoastră.

Umbrela albă va fi ”instrumentul” noastru de ghidaj. Vă invităm să o urmați pe tot parcursul traseului.

Vă așteptăm cu drag!

Echipa Tineri Voluntari Pentru Patrimoniu