Duminică, 26 August, de la ora 11, are loc primul traseu ghidat, desfășurat în proiectul Tineri Voluntari pentru Patrimoniul românesc. Traseul vă invită să descoperiți împreună cu noi poveștile nespuse ale Parcului Carol precum si istoria fostelor fabrici din împrejurimi. Acest traseu este unul demonstrativ pentru voluntarii aflați în proiectul Tineri Voluntari pentru Patrimoniul românesc, dar și pentru publicul larg.

Obiectivele noastre principale sunt promovarea patrimoniului cultural si creșterea vizibilității asupra principalelor obiective turistice locale din jurul Parcului Carol. Acest proiect este susținut de către Asociația Turism Istoric in cadrul proiectului „Tineri Voluntari pentru Patrimoniul National”.

Printre obiectivele turistice pe care le vom vedea, enumeram:
– Fantana Zodiac
– Parcul Carol
– Strada Xenofon
– Strada Lamaitei
– Gara Filaret
– Memorialul Eroilor – Schimbul Garzilor
– Castelul lui Vlad Tepes
– Statuile Gigantilor
– Biserica Cutitul de Argint
– Tipografia Filaret
– Fabrica de Chibrituri

De mentinonat ca o parte din obiectivele turistice pe care le vom vizita sunt proprietate privata si nu vom putea intra in incinta acestora.

Participarea este GRATUITA. Punctul de intalnire va fi Fantana Zodiac la ora 11:00.

Despre proiectul Tineri Voluntari pentru Patrimoniul românesc

  • Oferirea de stagii de voluntariat în zona de new media cu particularizare pe elementele de patrimoniu pentru tineri aflați la începutul parcursului lor profesional
  • Dezvoltarea unei platforme online care să ofere suport logistic de lucru pentru participanții la programul de voluntariat
  • Realizarea unui program de formare pentru 54 de tineri în zona de voluntariat și new media
  • Derularea a 6 trasee culturale realizate de tineri voluntari prin București