Echipa Tineri Voluntari Pentru Patrimoniu Românesc sectorul 5 vă invită duminică, 01.10. 2017, la ora 17:00, în Cartierul Cotroceni,  într-un tur pietonal de 75 de minute pentru a afla parte din taina străzilor cu nume de doctori .

De ce o consultaţie culturală în cartierul Cotroceni?

Pentru că pe străzile acestui cartier ”întâlnim” mulți doctori (Str. Dr. Carol Davila, Str. Dr Victor Babeș, Str. Dr. Petre Herescu…) care și-au adus contribuția în evoluția medicinei românesti și nu numai.

Asa cum doctorul consultă pentru a determina starea de sănatate a pacientului, în același mod am decis să vă oferim o ”consultație” gratuită pentru a vă prezenta ”starea de sănătate” a patrimoniului cultural și istoric al cartierului Cotroceni.

Ce ne propunem?

Să ”dezinfectăm” ștergând particulele de praf care s-au depus de-alungul vremii și care ne-au făcut să dăm uitării nume importante din cultura medicală.

Să scoatem la lumină ce se află în spatele fiecărui nume de doctor, descoperirile făcute, contribuțiile aduse în dezvoltarea medicinei și performanțele lor.

Să aducem un omagiu acestor nume de renume.

Ce beneficii aveți?

  • Plimbare într-un mod organizat.
  • Aflarea unor informații care aduc un plus de valoare culturii personale.
  • Fără investiții financiare din partea dumneavoastră.

Halatul și umbrela albă vor fi ”instrumentele” noastre ”de operare”. Vă invităm să le urmați pe tot parcursul traseului.

Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de fiecare moment!

Echipa Tineri Voluntari Pentru Patrimoniu Sectorul 5