Echipa Tineri Voluntari Pentru Patrimoniu Sector 2 vă invită duminică, 10.09.2017, ora 17:00, în zona Bisericii Armenești la pas prin periferia Bucureștiului de odinioară, într-un proiect marca Turism Istoric, în încercarea de a promova patrimoniul bucureștean din sectorul 2.“Turul Focului” își propune să aducă o scânteie din văpaia existentă în sectorul 2, în mințile și sufletele dumneavoastră prin expunerea mai multor edificii și zone caracteristice acestui sector din București. Echipa Tineri Voluntari Pentru Patrimoniu își propune să aducă orașul București mai aproape de cei ce îi străbat străzile și să schimbe simultan percepția negativă asupra orașului.

 

TURUL FOCULUI

Focul cunoașterii este principalul motiv pentru care turul se intitulează ca atare. Ca și în Grecia antică, focul este elementul purificator a cărui flacără oferă viață, speranță dar și înțelepciune. Sectorul 2 are nevoie de  acest foc pentru a păstra vie amintirea diferitelor elemente istorice, sociale și de interes local sau național, lucru realizat în bună măsură prin intermediul acestui ghidaj. Exact ca în contextul jocurilor olimpice, focul trebuie transmis mai departe generațiilor ce urmează și protejat asemenea identității pe care sectorul 2 o are prinsă în structura fiecărui perete sau a fiecărei porțiuni de pavaj.

DE CE SECTORUL 2?

Sectorul 2 este adesea plasat în umbra celorlalte sectoare. Fiind un sector important, dar în in același timp învecinat cu zone de interes turistic mult mai bine cotate din sectoarele vecine, sectorul 2 pierde adesea printr-o lipsă de coeziune a infrastructurii turistice, dar și prin popularizarea scăzută a obiectivelor care se găsesc din abundență în componența acestuia. Sectorul 2 este, de asemenea, un sector a cărui caracteristică principală este diversitatea. De la culturi minoritare la paturi sociale acest sector este un amalgam de perspective, idei și păreri care așteaptă să fie descoperite și transmise mai departe.

CE NE PROPUNEM?

Principalul scop al acestui proiect este punerea în valoare a patrimoniului cultural și istoric din București prin crearea unei infrastructuri turistice fezabile. Dincolo de acest țel, interesul echipei noastre este de a împărtăși experiențele plăcute ale se

ctorului 2 cu participanții la acest tur ghidat și de a schimba simultan percepțiile preponderent negative vizavi de modul în care este percepută capitala României atunci când vine vorba de mediul citadin prietenos cu turiștii. Putem spune că încercarea noastră este de a reschița aspectul si perspectiva asupra sectorului 2 si implicit asupra Bucureștiului.

AVANTAJE

Poate că cel mai vizibil avantaj într-un astfel de proiect este costul sau prețul, care în cazul de față se rezumă doar la timpul fiecărui participant cheltuit în încercarea de a descoperi ceva nou. Dincolo de acest aspect, un avantaj îl reprezintă inclusiv  beneficiul fizic pe care îl presupune participarea la un astfel de proiect și care implică de asemenea un mod inedit de petrecere a unei după-amiezi de septembrie timpuriu. În aceiași direcție putem plasa inclusiv factorul social presupus de o astfel de activitate în grup. Indiferent de motivația aflată în spatele participării la acest proiect, echipa TVPP vă așteaptă cu brațele deschise și cu zâmbetul pe buze să aflăm poveștile ascunse ale sectorului 2.