Sâmbătă, 23 septembrie, ora 11 are loc turul ghidat din Piaţa Victoriei susţinut în cadrul proiectului Tineri Voluntari pentru Patrimoniul românesc. Traseul are ca scop descoperirea poveştilor din spatele monumentelor mai mult sau mai puţin ştiute din Piaţa Victoriei.

Piaţa Victoriei este locul prin care trec zilnic mii de persoane. Aceasta, însă, reprezintă mai mult decât un nod rutier între arterele principale ale capitalei. Piața în sine este un monument unde evenimentele istorice din trecut și-au lăsat amprenta prin clădirile ce o inconjoară.

Piața Victoriei – așa cum o știm noi astăzi

Piața Victoriei nu a arătat tot timpul așa cum o vedem noi în prezent. Are această formă din anul 1990 ca urmare a unor schimbări pe plan urbanistic de la sfârșitul perioadei comuniste. Cu toate acestea, Piața Victoriei se află pe hartă de la începutul secolului al XIX-lea. La început, construcțiile din jurul pieței erau relativ mici, însă clădirile ce urmează să vi le prezentăm ieșeau în evidență încă din acea epocă. Pe parcursul acestui tur ne-am propus să vă prezentăm următoarele monumente: Palatul Victoria, Vila Oromolu, Muzeul de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, Muzeul Țăranului Român, Muzeul de Geologie și Școala Gimnazială ”Ion Heliade Rădulescu” (Școala Mavrogheni). Turul este gratuit, iar dorința noastră este să promovăm monumentele și clădirile aflate în Piața Victoriei.