Am primit mai multe întrebări despre modalitatea în care urmează să se desfășoare acest proiect nou al Asociației Turism Istoric. Din acest motiv am decis să aducem mai multe informații care să aibă darul să vă ajute mai mult în luarea deciziei dacă participați la acest proiect.

În linii mari programul este acesta

Perioada de înscriereprima etapă, 20 iulie – 26 August, va consta în înscrierea și selectarea candidaților pe bază formularului de înscriere, a CV-ului și a unei scrisori de intenție.

A doua etapă constă în participarea la 4 zile de workshopuri pentru ca voluntarii să dobândească informațiile necesare și pentru a defini planul traseelor, respectiv campania de promovare. Această etapa va avea loc în perioada 28 – 31 august 2017, între orele 13:00 – 18:00, la Ceainăria Social TeaHouse (str. Bosianu nr 19).

Voluntarii vor fi împărțiți în 6 grupe distincte, fiecare dintre aceste grupe având drept țintă proiectarea unui tur ghidat prin București, precum și planul de promovare a acestui tur. La finalul acestei părți ne propunem ca tinerii voluntari nu doar să aibă noțiuni teoretice, ci și un plan de promovare a unui traseu prin București.

Sâmbătă 2 Septembrie are loc turul ghidat demonstativ, susținut de un ghid autorizat, care va fi și trainer în cadrul proiectului. Această este considerată ultima zi de training.

A treia etapă va urmări realizarea de către voluntari a 6 campanii de promovare și susținere a 6 tururi/ trasee culturale prin București, precum și a comunicărilor post eveniment  în perioada: 1 – 30 Septembrie 2017. Datele de desfășurare a traseelor vor fi alese/ trase la sorți de fiecare echipă în parte.

În această perioadă NU este necesară prezența fizică a voluntarilor într-un anumit loc! Documentarea și realizarea traseelor, precum și implementarea campaniei de promovare putând fi discutată și realizată de fiecare grupă în parte după cum stabilesc membrii grupei. Trainerii și coordonatorul proiectului Tineri Voluntari pentru Patrimoniu Românesc vă vor susține în permanență online, dar vom avea și o sală, de două ori pe săptamână în care vom fi disponibili și fizic pentru cine dorește să ne întâlnim pentru a rezolva disverse probleme legate de tururi.

Întrebări:

Care este perioada în care trebuie să fiu prezent la stagiu de voluntariat?

Știm că timpul tău este important de aceea când am gândit proiectul am încercat să optimizăm totul astfel încât să poți învăța și desfășura lucruri frumoase în timpul tău liber. Sunt doar câteva momente care necesită prezența ta:

  1. pe perioada desfășurării cursurilor 28-31 August
  2. la turul demonstativ din 2 Septembrie
  3. la data pe care o stabilești împreună cu ceilalți membri ai grupei tale să susțineți turul ghidat (aceasta trebuie fie între 3 Septembrie – 1 Octombrie)

Dacă vrei să participi și să îți susții colegii din celelalte grupe când vor decide să facă tururile lor este mai mult ca binevenit.

Cum vom menține legătura?

Va exista un grup de Facebook dedicat acestui proiect. Vă invităm ca atunci când aveți diverse nelămuriri să întrebați acolo, pentru a răspunde tuturor. Grupul va fi unul închis pentru a păstra confidențialitatea muncii fiecăruia dintre voi. Tot acolo vor fi postate tot felul de materiale conexe ajutătoare pentru buna desfășurare a proiectului.

Care este perioada pentru care vom primi certificatul de voluntar?

Proiectul are o perioadă mai mare de desfășurare, decât cursurile propriu zise. Acestea din urmă sunt o etapă, dar nu unica în proiect. Dezvoltarea unei infrastructuri/ platformă de lucru este una dintre etapele care au loc în paralel cu perioada de înscriere, după cum și promovarea obiectivelor în perioada post susținere a tururilor. Din acest motiv participantii vor primi un Certificat de Voluntar, întocmit potrivit prevederilor Legii 78/2014, Art. 10. pentru o perioadă de trei luni.

Vă așteptăm cu drag!

Alte informații utile