Când?

Sâmbătă, 22 Septembrie, de la orele 11:00. Punct de pornire Statia de Metrou Piata Unirii, iesirea de la Hanul lui Manuc

Ce trebuie să fac?

Să vii și să te bucuri de istoria Bucureștiului din anii 1916-1918 și să afli mai multe despre patrimoniul său  de la voluntarii noștri. Acest tur demonstrativ este realizat în cadrul proiectului Tineri voluntari pentru patrimoniul românesc. Accesul gratuit!

Cum ajung la tur?

Cu metroul (stația de metrou Unirii), cu troleibuzele 73, 74, 76 și autobuzele 104, 116, 117, 123, 124, 312, 313, 381, 385 (intersectare cu metroul în zona Unirii. Stațiile RATB sunt cele din Piața Unirii – Bdul I.C. Brătianu, Piața Unirii).

Traseu pietonal

Monumente prezentate în tur

Minute

Povești despre București

Despre Proiect

Proiectul Tineri Voluntari pentru Patrimoniul Românesc, implementat de Asociația Turism Istoric, își propune să implice 50 de voluntari în crearea și susținerea a 5 trasee/ tururi ghidate prin București cu prilejul Centenarului Marii Uniri pentru a dezvălui frumusețea acestui oraș celor care locuiesc aici. Este un proiect cultural extraordinar care caută să aducă împreună oameni intersați și voluntari implicați.

Partener

Stagiul de voluntariat: Tineri voluntari pentru patrimoniul românesc este un proiect inovativ implementat de Asociația Turism Istoric, cofinantat de Ministerul Tineretului și Sportului la Concursul Național de Proiecte pentru Tineret 2018.