Vă invităm sa descoperiți împreună cu noi poveștile nespuse ale Parcului Carol precum si istoria fostelor fabrici din împrejurimi. Acest tur are ca scop promovarea patrimoniului cultural si prezentarea principalelor puncte de interes turistic ale sectorului 4.

Durata va fi de aproximativ o ora si 20 minute, iar punctul de întâlnire va fi la Fântâna Zodiac, ora 11:00 pe data de 30 Septembrie. Vă recomandam sa aveți cu voi încălțări comode, o sticla de apa la 0.5 L pentru hidratare, iar in caz de vreme nefavorabilă o umbrelă sau pelerină de ploaie. Turul nu va fi făcut de ghizi profesioniști, ci de studenți pasionați de istorie si turism.

Obiectivele noastre principale sunt promovarea patrimoniului cultural si creșterea vizibilității asupra principalelor obiective turistice locale din jurul Parcului Carol. Acest proiect este susținut de către Asociația Turism Istoric in cadrul proiectului „Tineri Voluntari pentru Patrimoniul National”.

Printre obiectivele turistice pe care le vom vedea, enumeram:
– Fantana Zodiac
– Parcul Carol
– Strada Xenofon
– Strada Lamaitei
– Gara Filaret
– Memorialul Eroilor – Schimbul Garzilor
– Castelul lui Vlad Tepes
– Statuile Gigantilor
– Biserica Cutitul de Argint
– Tipografia Filaret
– Fabrica de Chibrituri

De mentinonat ca o parte din obiectivele turistice pe care le vom vizita sunt proprietate privata si nu vom putea intra in incinta acestora.

Intrarea este GRATUITA. Punctul de intalnire va fi Fantana Zodiac la ora 11:00 pe data de 30 Septembrie 2017.

Va asteptam sa ne cunoastem in numar cat mai mare si sa descoperim impreuna povestile zonei Parcului Carol.